De muzikanten van theatertour Back To The Roots - From Ella to Aretha: percussionist Martin Verdonk, pianist en bandleider Erwin Hoorweg en bassist Boudewijn Lucas

Martin Verdonk

De in 1959 te Willemstad, Curaçao, geboren percussionist Martin Verdonk behoort, getuige zijn staat van dienst, al jaren tot de absolute wereldtop. Hij werkte met Steve Winwood, Incognito, Richard Bona, James Taylor, Prince, Ilse DeLange, Nick en Simon en vele anderen. Hij geeft sinds 1990 tevens les op het conservatorium in Rotterdam.
De vrijheid die je hebt als percussionist in een kleine bezetting (zonder drums) heeft vele voordelen. Ik zie mijzelf dan als een illusionist die ritmes en sounds tevoorschijn tovert uit al mijn instrumenten en het publiek met de vraag achter laat... "Waar kwam dat nu weer vandaan?"

Erwin Hoorweg

Bandleider Erwin Hoorweg (1963) is, naast pianist en componist/arrangeur voor veel mensen, vooral ook de vader van. Voor het Amerikaanse label Verve produceerde en arrangeerde hij twee CD's met zijn dochter Kim. Met The Houdini's tourde hij over de hele wereld en nam op in de Blue Note studio van Rudi van Gelder in New York. In 2005 behaalden ze een tripple platinum status in de charts voor de CD Strange Fruit van Trijntje Oosterhuis en Sinfonietta Amsterdam. Werkte onder andere met Gino Vannelli, Candy Dulfer, John Buijsman, Thijs van Leer, Kaz Lux, Gerard Presencer en vele anderen.

Boudewijn Lucas

Boudewijn Lucas werd in 1962 geboren en studeerde aan het Rotterdams Conservatorium.
Hij geldt als één van Nederlands beste bassisten en staat bekend om zijn vette sound.
Boudewijn speelt momenteel onder andere bij het Metropole Orkest, Michiel Borstlap en de Auratones.