Shirma Rouse & Kim Hoorweg met de nieuwe CD Dedicated To You

Dedicated to you

(releasedatum: 12 oktober 2012)
Twee vrouwen met twee totaal verschillende achtergronden: Shirma Rouse, opgegroeid met Antiliaanse muziek, gospel en soul op Sint Eustatius. En Kim Hoorweg, die van jongs af aan luistert naar helden als Jaap Valkhoff, Yves Montand en Johnny Cash. Beiden jonge maar ervaren zangeressen die een muzikale samenwerking aangaan op CD en in het theater. Samen zingen ze wereldberoemde nummers van grootheden uit de muziek waar ze mee op zijn gegroeid.

Kim: "Shirma en ik zijn heel verschillend, maar hebben een bijzondere muzikale band met elkaar en zijn onafscheidelijk. Samen gaan we terug naar onze roots. Met mijn helden en Shirma die mij de Antiliaanse muziek leert kennen, Aretha Franklin en Bob Marley."
Shirma: "Ik kom uit een familie die vooral veel gospel, soul en reggae luistert. Het was dus heel spannend om onze 'roots' samen te brengen en er achter te komen dat het muzikaal zo mooi aansloot, ondanks het feit dat we er anders uitzien en uit 2 totaal verschillende culturen komen."

Alle nummers op de cd 'Dedicated To You' zijn in een nieuw jasje gestoken en het resultaat is een frisse sound, mede door de bijzondere setting van percussie (Martin Verdonk), toetsen (Erwin Hoorweg, tevens de arrangeur) en bas (Boudewijn Lucas).
Shirma Rouse is een ervaren zangeres die als achtergrondzangeres samenwerkte met onder andere Anouk, Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis en Wouter Hamel.
Kim Hoorweg timmert al sinds haar 14de levensjaar aan haar muzikale carrière en wordt door de Nederlandse pers gezien als hét jazz-zangtalent van Nederland.

Japans avontuur voor Kim Hoorweg

ROTTERDAM/TOKYO - 'Why Don't You Do Right?', het derde album van jazz-zangeres Kim Hoorweg, opgenomen met The Houdini's komt 8 maart uit in Japan. Het Japanse label Inpartmaint pikte de in Europa in september uitgebracht cd (Challenge Records) op en benaderde Kim voor een Japans avontuur.

De aanstaande release in Japan is een droom die in vervulling gaat voor de (nog pas) 19-jarige zangeres. Zij treedt hiermee in de voetsporen van andere Nederlandse jazz-artiesten als Wouter Hamel en Hans Dulfer, beiden zeer geliefd in het land van de rijzende zon.

De Japanse editie van 'Why Don't You Do Right?' zal, net als het origineel, de 12 nummers bevatten uit het repertoire van de legendarische zangeres Peggy Lee die Kim met de Houdini's heeft opgenomen. Inpartmaint voegt daarbij nog een bonus dvd met de muziekvideo's bij Shady Lady Bird  en  Where or When.

Japanse release van 'Why Don't You Do Right?' van Kim Hoorweg en the Houdini's
Shirma Rouse; haar nieuwe album zal helemaal in het teken staan soulzangeres Aretha Franklin

Tribute to Aretha Franklin

Shirma Rouse is begin van dit jaar de studio ingegaan om haar nieuwe album op te nemen. Deze zal helemaal in het teken staan van de legendarische soul- en gospel-zangeres Aretha Franklin die dit jaar haar 70ste verjaardag viert.

Shirma wordt bijgestaan door haar eigen band met topmusici en vanzelfsprekend een aantal van de beste backingvocals van Nederland. Het is de bedoeling is dat de CD zal gaan uitkomen in het voorjaar van 2012.